سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلستانی پر از یاس


ساعت 7:29 عصر جمعه 87/1/16

همسر نمونه
براى خیلی ها این سؤ ال است که همسر نمونه کیست ؟ زن یا شوهر ایده آل و مطلوب ، چه ویژگیهایى باید داشته باشد؟ از سؤ الات اساسى در گزینش همسر است . نه تنها در گام نخست و آغاز کار، حتى در مورد کسانى هم که ازدواج کرده اند و مدتى از پى نهادن این بنا و بر پا ساختن این خیمه گذشته و صاحب فرزند نیز شده اند، آشنایى با این شاخص ها و معیارها، مناسب و مفید است ، زیرا با عینیت بخشیدن به آنها در زندگى مشترک ، مى توانند به سلامت و استحکام بنیان خانواده خویش ، کمک کنند.
پیش از آنکه به خصوصیات مثبت و ارزشى همسر اشاره شود، بد نیست که با چهره منفى و نکوهیده همسر ناشایست هم آشنا شویم و خانواده هاى مساله دار را بشناسیم . در این زمینه روایات بسیار است و در این احادیث ، از ازدواج با فاسق ، بد اخلاق ، شراب خوار، عقیم ، احمق و سفیه ، مجنون ، و دخترى که در خانواده بد رشد و نمو یافته است ، نهى شده است ، از جمله این حدیث مشهور است که رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) فرمود: از ازدواج با خضراء دمن بپرهیزید. پرسیدند: یا رسول الله ، مقصود از خضراء دمن (سبز روییده در مزبله ) چیست ؟ فرمود: المراة الحسناء فى منبت السوء. (بحار الانوار، ج 100، ص 232) یعنى زن زیبا رویى که در خانواده اى پست و فرومایه ، به بار آمده باشد.
همچنین از زنان نازا، آلوده ، لجباز، نافرمان ، حقیر و پست در نظر فامیل خود، سرکش در برابر شوهر، رام و تسلیم در مقابل دیگران ، ناموافق با شوهر، کینه توز، فخر فروش ، بى پروا از کار زشت ، و ... در روایات نکوهش شده و از این گونه زنان به عنوان شرار النساء یاد شده است .
در مقابل ، به ازدواج با دوشیزگان ، زیبا رویان ، فرزند آوران ، عفیفان و نجیبان ، صاحبان اخلاق نیکو، دیندار و امین ، فرمانبرداران از شوهر و حافظان مال و آبروى همسر و ... تشویق و ستایش شده است .
از پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله ) روایت است : از جمله عواملى که موجب صلاح و اصلاح مرد مسلمان مى شوند آن است که همسرى داشته باشد که هر گاه به او بنگرد، خوشحال و مسرور شود و اگر از زنش غایب باشد، حافظ و نگهبان آبرو و حرمت شوهر باشد و اگر به او دستورى داد، اطاعت کند(وسائل الشیعه ، ج 14، ص 22)
و در روایت دیگر چنین است : هیچ مرد مسلمانى پس از اسلام ، بهره اى بیشتر از این نبرده است که همسرى مسلمان داشته باشد که اگر به او بنگرد، شادمان شود و اگر فرمانش دهد اطاعت کند و هر گاه از همسرش غایب باشد، وى نسبت به خودش و مال شوهرش ، نگهبان و امین باشد. (وسائل الشیعه ، ج 14، ص23)
و رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) فرمود: من سعادة المرء الزوجة الصالحة ؛ (وسائل الشیعه ، ج 14، ص23)
همسر صالح و شایسته ، از جمله عوامل خوشبختى مرد است .
رهنمود این احادیث ، عبارت از این است که از معیارهاى همسر خوب ، حفظ عفاف ، مراعات حقوق همسر و صیانت از مال و آبرو است . همین عوامل و مراعات این نکات ، از سوى دیگر به قوام و استحکام بنیاد خانواده کمک مى کند. روابط مناسب عاطفى زن و شوهر با یکدیگر و آن دو با فرزندان و بستگان و حفظ حقوق آنان و مراعات وظایف متقابل ، عامل دیگرى براى سلامت خانواده است. (الفبای زندگی از جواد محدثی)

¤ نویسنده: علی

نوشته های دیگران ( )

3 لیست کل یادداشت های این وبلاگ

خانه
وررود به مدیریت
پست الکترونیک
مشخصات من
 RSS 
 Atom 

:: بازدید امروز ::
34
:: بازدید دیروز ::
1
:: کل بازدیدها ::
29520

:: درباره من ::

گلستانی پر از یاس


:: لینک به وبلاگ ::

گلستانی پر از یاس

:: فهرست موضوعی یادداشت ها::

شیعه افتخار کند[3] . لطیفه[2] . مزاح پیامبر . معشوقه ماندنی . ناتوانترین ناتوانان . نامه پدری به پسرش . نسخه ای برای گناه نکردن . همسر نمونه . قدر بدان . گفتگوی دو شیطان . گناهان خود را کوچک نشماریم . لطف خاص خداوند به بنده شاکر . لطف عظیم خدا . استمناء . اطاعت از شوهر . بزرگترین گناه . تضییع جوانی . جوان قانون شکن . چرا رنج می بری؟ . چگونه دعا کنیم . چهار خصلت خداپسند . خنده عبرت . در خلوت . دوست . راه پول دار شدن . رفاقت با سه کس ممنوع . شوخی و مزاح .

:: آرشیو ::

بهار 1387

:: لوگوی دوستان من::




:: خبرنامه وبلاگ ::